ANNA EKBERG

Anna är singer/songwriter, lovsångsledare och socialarbetare bosatt i stadsdelen Angered i Göteborg. Hon har skrivit låtar sedan tidig ålder och spelat och sjungit i olika sammanhang. Hon har medverkat på flera olika David Media produktioner. Detta är hennes första egna produktion och arrangerad och producerad av maken Lars Ekberg. Lars har jobbat som frilansmusiker och musikproducent under många år, både i kristna och profana sammanhang.

Skivan är en dokumentation av låtar som kommit till över en flerårig tidsperiod och övervägande delen av texterna är hämtade från Bibelns egen bönbok, Psaltaren. Texter både på engelska och svenska.

Anna har en förkärlek till rocken som uttryckssätt och det går igenom i produktionen. Musiken rör sig i gränslandet mellan pop-rock och det hörs även inslag av folkrock.

Förutom Anna (sång & gitarr) samt Lars (keyboards, hammondorgel, el-piano, sång) medverkar:

Klas Anderhell (trummor), Peter Carlsohn (bas), Olle Junholm (el-gitarr), Gabriel Ekberg (ack-gitarr, el-gitarr, mandolin), Hasse Johnzon (lap-steel), Anders Bodin (el-gitarr) Therese Martinson (dragspel, sång), Ann Alinder (sång), Björn Alinder (sång).

Christian Mjörnell, kontrabas, Joel Hagen, sopransax, low D Whistle Lydia Ekberg sång, Sarah Ekberg sång

Anna jobbar till vardags med socialt arbete på Räddningsmissionen i verksamheten Solrosen, som ger stöd till barn och unga med förälder i fängelse.

Hon tog sina första steg i livet i Australien och har tidigare arbetat med församlingsarbete både på hemmaplan och i Sibirien, Ryssland samt arbetat med socialt arbete i Kapstaden i Sydafrika. Familjen har ett stort hjärta för Sydafrika och en av låtarna sticker ut med ett sydafrikanskt sound.

Singeln ”Vår själ väntar” är en försmak av kommande fullängdsalbum, ”Live for Your glory”. Texten är hämtad från Psalm 33 och uttrycker själens rop till och förtröstan på Gud. Musiken lutar åt folkrock

Medverkande på singeln är: Anna (sång, ack gitarr), Lars (keyboards, hammond, el-piano, sång), Klas Anderhell (trummor), Peter Carlsohn (bas), Olle Junholm (el-gitarr), Gabriel Ekberg ( el-gitarr), Hasse Johnzon (lap-steel), Ann och Björn Alinder (kör)

Discografi:

Live for your life
Art nr: TALKCD1156
:: KÖP ::