Andreas Sandlund

Nu i november (2022) släpper musikern och artisten Andreas Sandlund det nya albumet The Quest For Life!

Andreas har varit verksam inom musikbranschen i många år som producent, kompositör, musiker och artist. Han har medverkat på många olika skivor i de nyss nämnda rollerna, samarbetat med olika musikförlag i och utanför Sverige etc. De senaste två, tre åren har Andreas skrivit mycket instrumental musik, och har haft med musik i ett flertal program och serier på Tv-kanaler runtom i världen. På närmare håll så exempelvis i rätt många serier på norsk TV, t.ex. i ”Hver Gang Vi Møtes”, Norges version av svenska ”Så Mycket Bättre”, och i en rad andra serier. I USA har han bl.a. haft med musik i serien ”Million Dollar Listing Los Angeles” etc. Olika andra serier och program i exempelvis Tyskland, England och Frankrike har också använt sig av Andreas musik.

Andreas har också stor erfarenhet av många liveframträdanden genom åren, i Sverige men även framträtt som musiker och artist i diverse länder runtom i världen som Kina, Sydkorea, Tyskland och England etc.

Andreas har skrivit och producerat musiken på det nya albumet och spelar det mesta själv. Dock finns det även en del övriga musiker med på albumet, dessa är Per Lindvall (trummor), Anders Hedlund (trummor), Lars Larry Danielsson (bas), Erik Mjörnell (gitarr), Staffan Astner (gitarr) och Sarah Harralson (bakgrundssång).

Andreas Sandlund släpper nu sitt tredje album Destiny i november. Skivan släpps på nya labeln Nevermine Records som specifikt nu kommer representera Andreas musik. Skivan följer upp albumet Sacred Love vilket bla innehöll singel som kunde höras på radio i länder som Tyskland, England, Frankrike och USA. Sacred Love har funnit vägar utöver världen, albumet släpptes bla nyligen på bolag i Sydkorea som tidigare släppt singel från albumet som den första månaden laddades ner över 3000 gånger.

Andreas Sandlund är musiker, låtskrivare och artist. Som musiker har han jobbat med flera välkända artister i Sverige, både på skiva och live i olika sammanhang. Han har hörts bakom artister på låtar som spelats flitigt på radio, och uppträtt på många av de större eller mest etablerade scenerna runt om i landet i olika sammanhang. (Han har också skrivit för andra, har bla haft med låt på skiva med tjeckisk artist som sålt dubbel platina där.)

Som artist jobbar Andreas på att mer och mer skapa en plattform för sin musik och med den nya skivan kommer det satsas mot en lite bredare publik i Sverige. Han har som artist spelat på många olika scener, har gjort samarbeten med andra artister och även uppträtt utomlands, tex senast på en stor festival i England.

Discografi:

The Quest for Life
Art nr: TALKCD1171
:: KÖP ::

Destiny

:: KÖP ::

Sacred Love (Album)
Art nr: TALKCD1085
:: KÖP ::